Červené, bílé, pije se všude
Autorka má svérázný vtip, zvídavost a zaujetí pro všechny věci spojené s vínem, které cestu z hroznu do láhve a z láhve do sklenky dělají zábavnou i poučnou.
Pomáhá se sklizní na kalifornských vinicích a pracuje jako sommeliér v pětihvězdičkové restauraci, jejíž vinný lístek má tloušťku telefonního seznamu.
Cestuje po starobylých vinicích Burgundska, aby odkryla tajemství odrůdy Pinot Noir, z níž se vyrábí jedny z nejvyhledávanějších a nejdražších vín světa, navštěvuje labyrinty sklepů v Champagne, aby prozkoumala tajemství luxusních bublin, nápoje, jenž je součástí oslav po celém světě.
Autorka seznamuje se zákulisím mezinárodního vinařského světa, s jeho historií, nejvýznamnějšími místy a s některými z nejcharismatičtějších osobností.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku