Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Pozoruhodné knihy

NOTABLE SHOP
Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Jídlo a pití v pravěku a ve středověku (skladem 1 výtisk původní vydání za 269 Kč)

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku (skladem 1 výtisk původní vydání za 269 Kč)
Výprodej

Magdalena Beranová      
Rok vydání:2015
Vydavatelství:Academia      
ISBN:978-80-200-2498-5
Stran:556
Skladem:poslední kusy
Kategorie:Historie, filozofie
Životní styl, výživa, kuchařky
Kód:001290
Podobné knihy:Lidstvo na rozcestí


Sleva 11% - z ceny 495,00 Kč s DPH
Nová cena 441,00 Kč s 10% DPH


kusů


Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu.

Skutečnost, že naši předkové nebyli striktními vegetariány, ani výhradními konzumenty masa, nikoho asi neudiví.

Pro mnohé však bude dozajista překvapením, co všechno může člověk sníst - a co také dříve jedl:

žemle naplněné květy hvozdíku, chrpu zavařenou v cukru, bobří ocas s kořeněnou omáčkou, medvědí "paznehty" s mandlemi či vařenou veverku s několika druhy omáčky.

Příloha - vybrané recepty
Použitá literatura
Malé dějiny mlynářství
Kuchyně a její vybavení
Půsty a odříkání
Neúroda a hladomor
Jídlo všedního dne
Hostiny a stolování
Koření a pochutiny
Omastíme si?
Někdo to rád sladké
Houby
Kytky v kuchyni
Ovoce a ovocnářství
Zelenina v jídelníčku i ve zdravovědě
Hrách a jiné luštěniny
Pití je vždycky důležité
Naši předkové nebyli vegetariáni
Jídla z obilí a jejich historie
Počátky pěstování obilí
Jak se jedlo ve starší době kamenné

Přidat k oblíbeným odkazům Doporučit příteli Tisk informací Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku Sdílet na Google+
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Pozoruhodné knihy (Nakladatelství Pknihy publishing)

telefon 775 965 556

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2018, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz