Léčivá čínská kuchyně
Sleva 7% -
z ceny 328,00 Kč s DPH
Nová cena 305,00 Kč s 10% DPH
Zhuo Zhao a George Ellis se setkali v Pekingu
Tato kniha je výsledkem tohoto bádání. George Ellis cestoval v 70. a 80. letech 20. století po Asii, psal a překládal texty o józe, ájur védě a přírodní léčbě.
Když přijela na Západ, zjistila, jak málo se ví o pravých čínských tradicích, a proto se vrátila na dva roky do Číny, aby zde prováděla intenzivní výzkum.
Zhuo Zhao se narodila a vyrostla v Pekingu, kde poznala tradiční čín skou kuchyni.
V knize je uvedeno oblíbené čínské cvičení čchi kung a dotazník, aby čtenáři mohli určit své individu ální potřeby. Toto vše dělá z knihy uceleného průvodce zdravým životním stylem.
U všech ingrediencí v textu jsou uvedeny informace o jejich nutriční hodnotě a zařazení podle tradiční čínské medicíny.
Součástí knihy je i vysvětlení teorií, z nichž vycházejí čínské názory na zdraví, a také srovnání těchto starobylých názorů se zá padními lékařskými poznatky o bakteriích, virech a dalších příčinách nemocí.
Jedná se o taková klasická jídla jako chryzanté mové kuře, pstruh vařený v páře, čaj ze semínek černého sezamu nebo čerstvé třešňové víno.
Tato kniha představuje více než tři stovky autentických čínských receptů, od snadno připravitelných zařazených k jednotlivým nemocem po tradiční jídla čínské hostiny pro dlouhověkost.
Zdůrazňuje přírodní ingredience, které jsou konzumovány v sezóně a ve správných kombinacích.
Tato kuchyně má jen málo společného s jídly na jídelníčku čínských restaurací, jež obětovaly tradiční čínské principy, aby se zalíbily chutím Západu.
Číňané během pěti tisíc let sestavili se znam léčivých jídel, jež jsou součásti velice chutné kuchyně, která je snadno připravitelná a neuvěřitelně zdravá.
V Číně neexistuje jasná hranice mezi jíd lem a lékem - podle Číňanů většina onemocnění může být léčena správně zvoleným jídlem a zdravá vyvážená strava je klíčem k dlouhému a zdravému životu.
Obsáhlý průvodce čínským uměním léčby jídlem
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku