Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Bylinky pro děti a maminky praktické použití léčivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy (ve slevě jediný výtisk !)

Bylinky pro děti a maminky praktické použití léčivých rostlin pro rodiny s dětmi od jara do zimy  (ve slevě jediný výtisk !)


Bylinky sbírala a kreslila už jako dítě v létě pod stanem v jižních Čechách i na chalupě v Krkonoších, kde prožívala své "indiánské dětství". Přes Indiány se dostala k hledání vlastních kořenů a spolu s dětmi se snaží obnovovat tradiční lidové zvyky a žít v souladu s přírodou.
Knížka vznikala také při jejím působení v místním mateřském centru, kde vede výtvarné programy pro maminky s dětmi. Pořádá exkurze do své bylinkové zahrádky a vede kurzy zdravého vaření inspirované českou lidovou kuchyní.
Autorka Magdaléna Dobromila Staňková-Kröhnová je dnes mámou bylinářkou, píšící výtvarnicí, ilustrátorkou, fotografkou, lektorkou i zahradnicí. Bylinky pěstuje a sama používá pro sebe i svou rodinu.
Od ostatních podobných knih se liší nejen zaměřením na rodiny s dětmi, ale i čistě autorským zpracováním - všechny rostliny v knize autorka sama pěstuje, sbírá, kreslí, fotografuje, vaří z nich a připravuje léčivé přípravky a zkouší na sobě a dětech.
Vychází především z osobních zkušeností z léčení vlastní rodiny a z lidových tradic, přináší zdravé mnohdy zapomenuté kulinářské recepty a nápady na využití rostlin při tvoření nejen s dětmi.
Je to přehledná a především srozumitelná knížka se zaměřením na využití fytoterapie a zdravé přírodní stravy.
Podrobně rozebírá padesátšest nejběžnějších českých bylin pro použití při léčení, v kuchyni, na zahrádce a v květináčích na okně. Rozebírá zásady jejich pěstování a sběru, účinky a použití v průběhu celého roku.
Autorka se věnuje rozmanitým námětům a otázkám, například proč používat v dnešní moderní době bylinky, když máme na léčení účinnější prostředky, proč preferovat návrat k přírodě a k české lidové tradici, doporučuje řešení při zdravotních a psychických potížích, i způsoby preventivního používání bylinek pro zdraví a dotýká se mnoha dalších souvisejících věcí.
Odjakživa znaly babky kořenářky bylinu na každou nemoc, pomáhaly a radily ženám jak pomocí bylinek zvládat svůj úděl. Dnešní maminky mohou po generace předávané moudré rady objevit v této půvabné knize.
Kniha určená každému, kdo chce využívat dostupné přírodní prostředky pro své zdraví a zdraví svých blízkých.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Cesty mezi světy

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2023, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz