Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Co kdyby láska nikdy neskončila

Co kdyby láska nikdy neskončila

Na svém hlavním působišti, tj. francouzské prestižní škole École Polytechnique, ale i v řadě časopisů a televizních vystoupení se projevuje jako vynikající znalec historie i současné politiky.
Nejvíce kontroverzních ohlasů se mu dostalo za jeho názory na francouzský kolonialismus.
Finkielkrautovo dílo je samozřejmě mnohem rozsáhlejší: psal a diskutoval o francouzských intelektuálních tradicích, o násilí ve společnosti, o asimilaci imigrantů v evropských zemích, ale také o jugoslávské válce.
Z jeho bohaté publikační činnosti byl do češtiny přeložen esej s názvem Destrukce myšlení a proběhla dílčí diskuse o jeho knize Hlas, který přichází z druhého břehu o Osvětimi a evropském antisemitismu.
Jméno Alaina Finkielkrauta (narozeného v roce 1949), francouzského filozofa, esejisty a veřejně angažovaného intelektuála, není českým čtenářům zcela neznámé.
Láska je dnes sice "volná jako ptáče", ale je třeba se s autorem na chvíli pozastavit a ptát se, jaké podoby má dnes tato základní lidská emoce a zda vlastně ještě umíme opravdově milovat.
která je sice vyvázána z tradičních svazujících pout přísné morálky a zatěžujících zvyků, přesto je spíše křehká a v ohrožení.
o čtyřech podobách moderní lásky,
Ve své půvabné knížce uvažuje Alain Finkielkraut

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Cesty mezi světy

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2023, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz