Koření pro chuť a vůni
Sleva 7% -
z ceny 189,00 Kč s DPH
Nová cena 176,00 Kč s 10% DPH
Ukázky vybraných druhů koření a pokrmů do ní nafotografoval její osvědčený spolupracovník Milan Zemina.
Tato kořeninová kuchařka doplňuje autorčiny předchozí publikace Zelenina od A do Z a Ovoce na stovky chutí.
Volila takové pokrmy, ve kterých nejvíce vynikne svérázná chuť a vůně příslušného koření. A díky tomu si lze nejen skvěle pochutnat, ale zároveň vychutnat atmosféru krajů, odkud koření pochází.
V této publikaci shrnula své dlouholeté zkušenosti a popsala šedesát druhů koření, tradičních i novějších, ale především je spojila se 180 recepty z celého světa.
je vyhlášenou odbornicí v oboru koření, zabývá se jím déle než třicet let. Nejenže je ovládá botanicky, ale především gastronomicky a je i autorkou řady speciálních kořenicích směsí, jejichž obliba sahá až za naše hranice.
Ing. Dagmar Lánská, CSc.
Zkrátka bez koření není vaření.
Uplatňuje se ve všech pokrmech - slaných, sladkých, kyselých, teplých, studených, pečených atd.
Odlišuje národní kuchyně po celé planetě.
Stalo se prostředkem, jímž demonstrovali své umění kuchařští mistři.
Kvůli svým chuťovým kvalitám bylo odnepaměti předmětem výnosných obchodů.
Prospívá dobrému trávení.
Koření dodává pokrmům chuť a to v nekonečné škále variací a odstínů.
Ale nejen sůl, totéž platí o koření.
- kdo by neznal nesmrtelnou pravdu klasické pohádky?!
Sůl nad zlato čili bez soli se nedá vařit
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku