Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Návrat do vědomé rovnováhy OSHO REBALANCING

Návrat do vědomé rovnováhy OSHO REBALANCING
Chinmantra Thomas Greiner, Sudas Wilfried Topp      
Rok vydání:2001
Vydavatelství:Pragma      
ISBN:80-7205-848-7
Stran:157
Skladem: na dotaz
Kategorie:Emoce, podvědomí, sebepoznání
Léčení nemocí, diagnostika, etikoterapie
Meditace, mystika
Kód:017632
Podobné knihy:Doteky světla


Cena 289,00 Kč s 10% DPH



Tento dotek se dotkl mého srdce, protože on sám byl od srdce. To nebyl vypočítaný dotek, cítil jsem se jednoduše přirozeně a mohl jsem otevřeně ukázat svoje pocity.
Neuvědomil jsem si, co se v tomto momentě odehrálo: právě mě zcela zaplavila vlna bolesti. Dělal jsem, co by mi za jiných okolností připadalo těžké: nechal jsem to prostě dít. Plakal jsem jako málokdy předtím v životě. Zpozoroval jsem, že to nebyla tělesná bolest, co mnou tak otřáslo. Byl to dotek sám o sobě, který mě nechal vzpomenout na mou velikou touhu po skutečné blízkosti a láskyplném tělesném kontaktu.
Pokud si vzpomínám, ještě jsem neležel na stole ani deset minut, když zatlačil velmi silně na jedno z míst na mém hrudníku. Krátce jsem se zasmál kvůli silnému tlaku a bolesti, pak se můj smích během několika málo vteřin změnil v hluboké vzlykání a pláč.
Tak jsem tedy stál před svým rebalancerem, oděn jenom do spodků. Znejistěl jsem, když si mě prohlížel- řekl jsem mu to. Na to se jenom přátelsky usmál a položil mi několik otázek ohledně mého těla. Pak jsem se měl položit na masážní stůl. Začal pohodlně ukládat moje tělo a jemně ale pevně se mě dotýkat a masírovat.
Doporučení a samozřejmě moje zvědavost mě přivedly k odhodlání objednat se na své první sezení osho-rebalancingu. Toto ošetření, tyto doteky měly změnit můj celý život.
....zážitek s rebalancingem:
Čím více vědomí vstoupí do těla, tím více budeš cítit bdělost a uvolnění. Na bolestivém místě můžeš po několika minutách dosáhnout ztišení bolesti pouze prostřednictvím dechu.
Pozoruj svůj dech, kde ho můžeš v těle cítit? Najdi část těla, do které tvůj dech skoro nebo vůbec neproniká. Polož si na toto místo konečky prstů. Dýchej dál a mentálně se zaměř na konečky prstů, a i když v této části těla necítíš dech, budeš ho cítit v konečcích prstů. Neustávej v dýchání, uvědomuj si svůj dech, zároveň začneš sledovat změny, které nastanou v tělesné oblasti, jíž věnuješ svoji pozornost.
Polož se pohodlně na záda a pomalu ale zhluboka dýchej.
Cvičení 30 minut:
Pozoruj dítě, a to, co vidíš, je přirozený dech, dýchej tímto způsobem. Při nádechu zvedni břicho a při výdechu ho spusť. Nech ať se to děje v takovém rytmu, že se to téměř stane písní tvé energie - tancem s rytmem a harmonií. Budeš se cítit tak uvolněně, tak živě, že by sis nikdy nemyslel, že je taková živost možná.
Cvičení 10 minut:
Dýchají jako zvířata, dýchají jako děti.
Každá společnost, která potlačuje sex, vytváří nutně toto povrchní dýchání. Jenom primitivové, kteří sex nepotlačují, dýchají plně. Jejich dech je pěkný, je úplný a celistvý.
A v jejich očích je takové odmítnutí, že jsi šokován a dostaneš strach zhluboka dýchat, neboť hlubokým dechem jsou tvé pohlavní orgány masírovány zevnitř. To vytváří problémy, a proto nedýcháš zhluboka, raději dýcháš jen povrchně, abys necítil své pohlavní orgány.
Každé dítě, ať je to chlapec nebo dívka, si jednou začnou hrát s pohlavními orgány, protože to vyvolává příjemný pocit. Dítě nemá žádné ponětí o společenských tabu a nesmyslech, ale když tě tvoje matka nebo otec nebo kdokoli jiný uvidí, jak si hraješ s pohlavními orgány, řeknou ti, že s tím máš okamžitě přestat.
Když zastavíš dech, všechno se zastaví: pláč, slzy, všechno. Pak se z toho pomalu stává pevný zvyk, nebýt rozzuřený, neplakat, nedělat toto, nedělat tamto. Dítě se naučilo kontrolovat se tím, že povrchně dýchá. Když dýchá plně a totálně, jak to dělalo od narození, pak se stává divokým. Tedy mrzačí sebe samo.
Teprve až se dech stane úplným, dostanou se i ostatní věci do pořádku. Dech je život. Ale lidé to ignorují, nedělají si kvůli tomu žádné starosti, nevěnují dechu nejmenší pozornost. Přitom se veškeré změny dějí jenom skrze změny v tvém dechu.
Dech je něco, o co se člověk musí starat; je jednou z nejdůležitějších věcí. Jestliže naplno nedýcháš, nemůžeš naplno žít. Pak se budeš téměř ve všem potlačovat, i v lásce. Také při mluvení se budeš potlačovat, nebudeš plně komunikovat: něco zůstane vždy nenaplněno.
:
Ukázka z knihy:
Dodatek: Meditace - tichá extáze "Návod k meditacím" ..
10. sezení: Od rozdělení k celistvosti "Integrace začíná" ..
9. sezení: Rozdělení nahoře-dole "Vznik nové rovnováhy" ..
8. sezení: Levopravé rozdělení "Vnitřní žena a vnitřní muž"
Přehled integračních sezení (8-10 "Objevení nových cest" ..
7. sezení: Centrum hlavy "Nemáš co ztratit, kromě hlavy"
.6. sezení: Upřímnost a zdrženlivost "Zodpovídat se sám za sebe" ..
5. sezení: Pocity v břiše "Ve středu bytí" .
"Objevení sexuality" .. 81
Přehled centrálních sezení (4- "Nový rozměr" ..4. sezení: Kontrola a odevzdání
Malá nauka o čakrách "Sedm kroků na cestě k božskému"
3. sezení: Vztahy "Svět okolo mě a já" ..
2. sezení: Být uzemněn "Stát na vlastních nohou"
1. sezení: Inspirace "Klíč k životu" ..
Přehled úvodních sezení (1-3) "Příprava na centrální sezení" ..
Obsah
Jejich záměrem je pouze poskytnout všeobecné informace.
Autoři nedávají v této knize žádná lékařská doporučení a nepředpisují použití jakékoliv metody, která by se dala aplikovat bez lékařského doporučení.
Dalším důležitým cílem je podpora individuální cesty klienta.
Cílem rebalancingu je zlepšení přirozeného vztahu k tělu, nastolení rovnováhy mezi tělem, jeho pocity a duchovními postoji.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Cesty mezi světy

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2023, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz