Ovoce na stovky chutí
Sleva 7% -
z ceny 179,00 Kč s DPH
Nová cena 166,00 Kč s 10% DPH
Ukázky exotického ovoce a vybraných ovocných pokrmů do ní nafotografoval autorčin osvědčený spolupracovník Milan Zemina.
Touto ovocnou kuchařkou vytvořila protějšek k již populární Zelenině od A do Z.
Všechny recepty vlastnoručně ozkoušené, ochutnané a doporučeníhodné.
Od polévek přes hlavní chody až po dezerty, pečivo a nápoje. Pokrmy všeobecně oblíbené i méně známé.
Vyhlášená odbornice na rostlinnou výživu proslulá bezpočtem publikací o koření, zelenině a ovoci, popsala v této kuchařské knize na šedesát druhů rozličného ovoce domácího i cizokrajného a připojila k nim přes dvě stě receptů nejrůznějších úprav.
A pro leckoho možná překvapivě, ale přitom naprosto ústrojně patří do ovoce ořechy a mandle.
- ananas, banány, kiwi, liči, mango, papája, o pomerančích a citronech ani nemluvě.
Čím dál víc se však ovocná paleta rozšiřuje i o druhy dovezené a exotické
- hrušky, jablka, jahody, meruňky, švestky či třešně.
V našem jídelníčku se nejčastěji objevují domácí druhy
Konzumuje se zasyrova, ale i tepelně upravené, samostatně i v kombinaci s řadou jiných přísad včetně masa. Děti nezřídka dávají ovoci pro jeho příjemnou chuť přednost před zeleninou.
Stejně jako ona obsahuje spousty látek pro lidský organismus nepostradatelných: vlákninu, vitaminy, minerální látky, organické kyseliny, sacharidy a bezpočet dalších pokladů.
Ovoce má v lidské stravě stejně důležité a nezastupitelné místo jako zelenina.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku