Ryby pro každý den
Sleva 7% -
z ceny 165,00 Kč s DPH
Nová cena 153,00 Kč s 10% DPH
Autor připojil i praktické rady: jak zbavit ryby nepříjemného charakteristického pachu, co si počít s kostičkami apod. Vašákova rybí kuchařka je v mnoha ohledech ryboráj.
A to receptů nejen ryze českých, ale i ryze zahraničních, v nichž nejlépe vynikne chuť masa konkrétního šupináče.
Je uspořádána abecedně a každá ryba je tu jaksepatří popsána, zobrazena a především vsazena do receptů.
Díky němu si lze dopřát rybí menu bezmála každý den v roce, neboť jeho kniha obsahuje přes 300 receptů z 35 druhů sladkovodních i mořských ryb.
Jim a mnoha dalším vodním obyvatelům věnoval svou kuchařskou knihu šéfkuchař Jaroslav Vašák, jenž patří nejen k mistrům kuchařského umění, ale i k jeho zdatným propagátorům publikační i mediální formou.
Kromě kapra, bělice, okouna, pstruha, štiky, tedy těch nejznámějších domácích šupináčů, pronikli do naší kuchyně četní zástupci z mořských dálav a hlubin, jako losos, sleď, treska, tuňák a - jak jinak - sardinka.
Máme své šupinaté poklady na dosah v rybnících a řekách a i kdybychom rybímu masu zrovna neholdovali, pak štědrovečerní večeře bez kapra, naší nejproslulejší ryby vůbec, je na českém stole téměř nemyslitelná.
Ryby jsou významnou a oblíbenou součástí našeho jídelníčku, přestože nejsme národem přímořským.
O vepřovém, hovězím či skopovém se nezpívá, zato o rybách se i básní a píší se skvělé povídky, například Jak jsem potkal ryby, ba dokonce romány jako Bílá velryba..
"Ryby, raky, ryby, raky, já chci taky, jaký fraky" zpívá se v jedné zlidovělé písničce.
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Facebooku