Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Léčíme si záda sami - mechanická bolest v dolní části zad

Léčíme si záda sami - mechanická bolest v dolní části zad


Mechanická bolest v dolní části zad

Kdyby měl inženýr prozkoumat, která oblast zad nejvíce podléhá mechanické zátěži, dospěl by k závěru, že největší napětí musí nést ta část zad, která se nachází přímo nad jejich spojením s pánví. Tento závěr je správný, protože statistiky ukazují, že problémy se zády vznikají častěji v oblasti beder než v kterékoliv jiné části páteře.

Když se bolest objeví proto, že jsme se hrbili, je to jen naše chyba a nemůžeme z ní obvinit někoho jiného než sebe. Tomuto typu přetížení se lze snadno vyvarovat a jakmile se v tomto směru správně vzděláme, prevence takto způsobené bolesti závisí jen na nás samotných. Bolest způsobená přetrvávajícím napětím je zařazena pod Posturální syndrom.

Mechanická bolest však může být způsobena tak silným přepětím, že nakonec dojde k poškození některých tkání. K přepětí způsobujícímu poškození může dojít, pokud vnější síly působí nadměrný tlak na dolní část zad. Tento typ napětí se může objevit například při tenise nebo při kontaktním sportu jako je fotbal, kdy se hráči atakují. Zvedání nadměrných hmotností je také pravděpodobnou příčinou přepětí a poškození podpůrných vazů páteřních kloubů. Těmto typům poranění se nelze jednoduše vyhnout, protože se objevují neočekávaně a bez varovných příznaků.

Pokud nastane namožení měkkých tkání obklopujících kloub, bolest obvykle vzniká nejprve ve vazech. Uvažujeme-li o obratlích, existují další faktory, protože okolní vazy také udržují stěny měkkých plotének, které fungují jako tlumiče nárazů mezi obratli. Jejich přílišné napětí za určitých okolností postihne ploténky. To může výrazně ovlivnit nebo změnit intenzitu bolesti, kterou cítíte, přenos bolesti a povahu bolesti, která se může při určitých pohybech nebo polohách zlepšovat nebo zhoršovat...

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Cesty mezi světy

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2023, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz