Cesty mezi světy - internetové knihkupectví

Cesty mezi světy

Pozoruhodné knihy - internetové knihkupectví

Přihlášení

Registrace


Šelmy v aréně

Šelmy v aréně


Je to další román Lindsey Davisové, který srší životem, vtipem i tragickými událostmi.
Při sledování dějů poznáváme také život v tehdejších významných obchodních centrech na africké pevnině, hlavně ve věhlasném Trojměstí - Tripolitánii.
Osudy v nehostinné zemi se splétají a zamotávají, až se vyhrotí při krvavých zápasech v aréně.
Pátrání zavede Falcona s rodinkou, s jeho půvabnou inteligentní Helenou a děťátkem, do africké provincie, kam uprchl také Helenin bratr Justinus.
Pozná také, jaká řevnivost panuje mezi majiteli gladiátorských škol a zvěřinců, kteří se neštítí ani zabíjení nejkrásnějších zvířat konkurentů, a dojde dokonce k vraždám.
Dovezená zvířata se chovají ve zvěřincích při gladiátorských školách. Falco se při revizi účtů dobře obeznámí s tamějšími poměry a nezůstane stranou, když je náhodným svědkem podezřelých akcí.
Nejžádanější jsou lvi cvičení jako lidožrouti pro zápasy s odsouzenci na smrt, a mnoho zvířat se spotřebuje na tzv. štvanice v aréně, kdy spolu musí zápasit šelmy různých druhů anebo se stávají kořistí při fingovaném lovu.
A brzy zjistí, že největší příjmy mají dovozci dravých šelem, kterých Řím spotřebuje velké množství pro celou řadu her v arénách během mnoha svátků.
Tato akce mu nejen pomůže přijít si na slušné peníze a dostat se konečně do střední společenské vrstvy, ale umožní mu také získat přehled o majetku občanů.
Tentokrát si vymínil určité procento ze zisku, který jeho kontrola přinese do císařské pokladny.
Kanceláře císařského paláce nespěchají s vyplacením zaslouženého honoráře za práci, kterou Falco v poslední době vykonal, a tak se náš soukromý i císařský informátor nabídne na práci auditora při probíhajícím sčítání lidu.
Desáta kniha falconovské řady nás okamžitě uvádí do "věčného města" všedního dne.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku
Zpět

Registrace
Doprava a platba
Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Zásady cookie
Newsletter

Zaregistrujte k odběru Newsletteru

Zasílejte mi prosím newsletter

Cesty mezi světy

email: info@pknihy.cz

tomindo © 2012-2023, systém TomShop 2.5 | www.pknihy.cz | www.pozoruhodneknihy.cz | www.pozoruhodnedarky.cz | www.vilandule.cz